Ingrediente
1 salată verde mică
2 ardei graşi verzi
4 roşii
2 cepe
3 ouă fierte (tari)
20 de măsline umplute
Pentru dressing
4 linguri ulei de măsline
3 linguri de oţet
1/2 linguriţă sare şi piper
1 priză de sare cu usturoi
1 priză Oregano
1 fir de pătrunjel
Salata verde se curăţă şi se spală cu multă grijă. Se rupe bucăţele. Ardeii spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi fâşii. Roşiile, curăţate de coajă şi seminţe, se taie bucăţele. Ceapa tăiată, de asemeni, mărunt. Ouăle tăiate felii. Măslinele tăiate pe jumătate. Toate componentele, în afară de salata verde, se pun într-un bol şi se amestecă uşor. Uleiul, oţetul, sarea, piperul, sarea cu usturoi şi praful de Oregon, se amestecă şi se toarnă peste salată. Compoziţia obţinută se pune în frigider timp de 30 de minute. Inainte de a se servi, se amestecă şi foile de salată şi se presară cu pătrunjel tocat.